Yritin pitkään ja hartaasti löytää sopivaa keskustelua Suomi24-sivustolta. Sitä tulikin sitten aikalailla selattua. Keskustelut ovat uskomattomia. Niiden ajatuksenvirta on lähes käsittämätöntä. Pohditaan mitä kummallisempia asioita. Nimimerkin suojassa lymyilevien ihmisten kuvittelisi puhun asioista suoraan.

Jostain syystä harhauduin ensi perhesivuille ja sitten äiti-sivustoille. Kaipa se johtuu siitä, että oma tyttö on murrosiän kynnyksellä. Aloin seuraamaan keskustelua:
Jos haluan heittää 18v lapsen pihalle -mitä laki sanoo?

Olen käynyt sivulla useita kertoja päivän aikana. Selkeästi sivulla on pari ihmistä, jotka osallistuvat keskusteluun aktiivisesti. Äidille annetaan ohjeita nuoren kanssa toimimiseen. 
Äiti kommentoi ja aprikoi vastuksia. Kysymystä spekuloidaan oikeudellisin sekä  eettisin ja moraalisin perustein. Sivulla jaetaan kokemuksia ja murehditaan yhdessä.
Aluksi keskustelun ilmapiiri on hyvä ja kannustava. Keskustelun aikana kommentit muuttuvat sävyltään ikäviksi: miksi et ole puuttunut asiaan aikaisemmin? Heitä pihalle! 

Kirjauduin keskustelupalstaan sisään, mutta se oli ilmeisen turhaa.  Yritin kurkkia muiden vastaajien profiilia, mutta en saanut niitä näkyviin. Useimmat kirjoittivat hetkellisellä nimimerkillä.

Eli kyllä, kyllä! Verkkokeskustelu on täyttä työtä, enkä sitä vapaa-ajalla tekisikään!